El xuez Ruz pregunta al PP si la so dirección trató la compra d'acciones de Libertad Digital

El xuez Ruz pregunta al PP si la so dirección trató la compra dacciones de Libertad Digital

 El xuez de l'Audiencia Nacional Pablo Ruz dio trés díes de plazu al Partíu Popular (PP) pa que-y entregue les actes de los órganos de dirección de la formación del 2004 pa comprobar si nestes xuntes trató la compra d'acciones de Libertad Digital, na que presuntamente s'utilizaron 446.100 euros de la 'caxa B' de la formación.

   Nuna providencia a la que tuvo accesu Europa Press, el maxistráu solicita a los 'populares' qu'entreguen les actes de les xuntes del Comité Executivu Nacional, el Comité de Dirección y la Xunta Directiva Nacional con cuenta de que conocer si existe "documentada referencia" al procesu d'ampliación de capital investigáu.

   Ruz realizó esti pidimientu dempués de que'l pasáu día 28 d'ochobre l'exsecretariu xeneral del Partíu Popular (PP) Ángel Acebes, imputáu por un delitu d'apropiación indebida por omisión, negara ordenar la compra d'acciones argumentando que la so área yera "política y non económica". Tamién aseguró que l'extesoreru Álvaro Lapuerta nun dependía "xerárquicamente" d'él sinón del Comité Executivu que preside Mariano Rajoy, según esplicaron fontes xurídiques presentes nel interrogatoriu.

ASISTENTES A LES XUNTES

   Pa tratar de reservar o desmentir esta información, el maxistráu pide "testimoniu íntegru de la menciones existentes nes actes y acuerdos que se documentaren al respecto, con "certificación de los asistentes a les xuntes".

   De la mesma, pide "la relación de funciones" que'l Comité Executivu Nacional del PP encamentó al daquella tesoreru de la formación, Álvaro Lapuerta, ente los años 2004 y 2008, según les que l'exsecretariu xeneral Ángel Acebes asignó al xerente de la formación naquel momentu, Luis Bárcenas.

   Ente les dilixencies solicitaes pol xuez tamién ta la de requerir a l'Axencia Tributaria que-y envíe les declaraciones correspondientes al Impuestu sobre la Renta y el Patrimoniu que Magdalena Montoya, esposa de Lapuerta, presentó ente los años 2004 y 2007.

Dejar un comentario

captcha