Descubren 50 momies nel Valle los Reis d’Exiptu

Descubren 50 momies nel Valle los Reis d’Exiptu

 

Un equipu d’investigadores suizos ta acabante de descubrir nel famosu Valle los Reis d’Exiptu más de 50 momies, según informó esti martes la universidá de Basilea. El socomunicáu colingáu na web comenta que se trata de la tumba de los fíos d’un faraón de la 18 dinastía. El ministeriu exipiciu de patrimoniu confirmara’l llunes l’afayu, del que dieron cuenta medios estatales.

A partir de les cerámiques decsubiertes na tumba, los cienti´ficos pudieron identificar a más de 30 persones. Ente les momies figuren la del fíu y la fía de los faraones Thatmosis IV y Amenhotep III, que gobernaron nel sieglu XIV enantes de Cristu y fueron enterraos nel Valle los Reis.

Según la universidá de Basilea, los investigadores dieron con al menos 8 fíes de faraones y 4 príncipes desconocíos. Recién nacíos y neños pequeños tamiuén yeren lluxurosos mmuxosamente momificaos, añaden los exiptólogos.

Los expertos cuiden que la familia de los faraones utilizaron la tumba a lo llargo de varies décades. Nel sieglu IX enantes de Cristu, la tumba volvió ser usada, esta vez por familes de sacerdotes. Anque la cripta sufrió vien de saqueos, afayaron restos de féretros y numberosos obxetos fúnebres.

Dejar un comentario

captcha